Monday, February 19, 2007

Kirjoittamisen taidosta!

Kun verkko-opetus oli alkuvaiheessa, siihen kriittisesti ja / tai kielteisesti suhtautuvat ihmiset perustelivat näkemystään sillä, että verkko-opiskelu perustuu paljon tekstin tuottamiseen ja suosii näin tietyn tyyppisiä opiskelijoita. Tämä on kieltämättä totta. Nyt uskaltaisin jo paljon pontevammin olla päinvastaista mieltä: teksti / kirjoitus pohjaisuus on ehdottomasti hyvä asia.

Verkko-opiskelussa nekin, jotka eivät pidä kirjoittamisesta ja tekstiin perustuvasta opiskelusta, joutuvat ottamaan nämä taidot haltuun. Verkko-opiskelu tunnetusti joustaa ajan suhteen, niinpä näillä, joilta kirjoittaminen ei vauhdilla suju, on aikaa rauhassa kirjoittaa. Nyky-yhteiskunnassa tekstin luku- ja kirjoitustaito on todella keskeisessä asemassa.

Toisaalta odotan, koska verkko-opiskelu tulee sellaiseksi, että sinne sekä opettajat että opiskelijat ”tuottavat” liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Sitä aikaa kohti olemme jo menossa, ohjelmat ja välineet ovat olemassa, vielä kun ne otetaan tehokkaasti käyttöön. – Näin yleviä ajatuksia talvilomaviikolla :)

Mainokset ainakin ovat muuttumassa katso: http://www.talolliset.fi

Mukavaa talvilomaviikkoa lomaileville!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home