Friday, January 12, 2007

Aurinkoisia työpäiviä!

Mielenkiintoinen työ on vienyt ajan. SAMKin Sosiaali- ja terveysalalla on opintojakso: Sosiaali- ja terveysalan toimintamallit. Se toteutetaan yhteistyönä eri koulutusalojen kesken. Opintojaksolle tulevat kaikki yhtenä vuonna opiskelemaan tulleet sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, sosionomit ja fysioterapeutit. Heidät jaetaan pienryhmiin, joissa kaikissa on jokaisen alan opiskelijoita ja ryhmille annettaan terveydenhuollon casejä ratkaistavaksi moniammatillisenä yhteistyönä.

Tällä kertaa opettajat päättivät ottaa verkko-opetuksen tukemaan / monipuolistamaan opintojaksoa. Pääsin suunnittelutiimiin mukaan jo varhaisessa vaiheessa ja olemme miettineet tarkoin mitkä asiat ja miten toteutetaan verkossa. Tärkeintä on säilyttää opiskelijoiden yhteistyö ja vuorovaikutus, niin, että työskentelystä ei tule vain verkkotyöskentelyä vaan säilytetään myös kasvokkain tapaamiset.

Tällä kertaa verkkoon laitettiin case- esimerkit, ryhmien työpäiväkirjat ja palautteiden kerääminen. Case- esimerkit ovat verkossa, niin yksi ryhmä tuottaa esimerkille ”toimintaohjeen” ja muut ryhmät pääsevät lukemaan ne ja sitten asia käsitellään luennolla ja syvennetään tietämystä.

Opintojakon toteutuminen on haasteellista sekä pedagogisesti että teknisesti. Maanataina se alkaa, nyt on valmisteltu ja pian nähdään toimiiko juttu?

Kaiken kaikkiaan on mukava, että on perjantai ja tuki tavallinen viikonloppu edessä….

0 Comments:

Post a Comment

<< Home