Friday, June 08, 2007

Maakunnallinen yhteistyö

Olen mukana kahdessa maakunnallisessa verkko-opetuksen (ja koulutusyhteistyön) kehittämishankkeessa. Toinen on Satakunnan virtuaalikouluhake, joka on toisen asteen oppilaitosten kehittämistyö ja toinen on Satakunnan korkeakoululaitos 2008 – toiminnassa etsitään yhteistyöalueita ja malleja alueemme korkeakoulujen välillä.

Ennen kesälomia - kun on se hetki, että maailma yritetään tehdä valmiiksi ennen lomia – molemmilla hankkeilla on ollut kokoukset, missä on katsottu mitä on tehty ja mitä pitäisi tehdä. Konkreettisen yhteistyön tekemisen vaikeus on nyt tullut esiin; juhlapuheiden ja käytännön toiminnan välillä on vielä ammottava kuilu. Toisaalta tahto tehdä yhteistyötä on suuri, mutta rakenteet ja vanhat toimintamallit ovat niin sitkeitä, että ne estävät yhteistyön.

Verkko-opetus pidetään molemmissa hankkeissa asiana, jolla ei ole historiaa rasitteenaan ja näin se toimii luontevana yhteistyön käynnistäjänä. Taas pitää sanoa: aika näyttää.

Aurikoista alkukesää!

Matkakuva 20. Vajaa kuukauden kestänyt kesän 06 matka lähenee päätepistettä. Helteinen Ruotsi oli matkan viimeinen kohde. Mukava matka - onneksi kesä on taas tulossa :) - Tähän päättyy lomakuvasarja, tälläerää.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home